Toto je 5 najcennejších športových klubov sveta!

5. Päťku najhodnotnejších športových klubov sveta otvárajú Dalaskí kovboji, ktorých vlastní ropný miliardár Jerry Jones. Cena tohto amerického futbalového mužstva sa odhaduje na 1,6 miliardy eur, čím je už niekoľko rokov považovaný za najcennejší klub ligy NFL.

4. Štvrté miesto patrí legendárnemu baseballovému tímu New York Yankees ktorý bol založený v roku 1901. Klub je súčasťou holdingu Yankee Global Enterprises LLC, ktorý prevádzkuje aj televízny kanál YES (Yankees Entertainment and Sports). Aj napriek tomu, že sa klubu tento rok herne nedarí tak dobre ako vlani, stále ešte nie je nič rozhodnuté! Hodnota najcennejšieho amerického tímu sa odhaduje na 1,74 miliardy eur.

3. Futbalový klub FC Barcelona sa aktuálne oceňuje na 1,98 mld. dolárov, za čo im patrí tretie miesto medzi najcennejšími mužstvami sveta. Výraznú finančnú podporu má tento španielsky klub v podobe niekoľko ročnej zmluvy s Qatar Sports Investments.

Dohoda platná do roku 2016 má klubu ročne priniesť 29 miliónov eur. Od júna je káder FC Barcelony posilnený o 21-ročnú brazílsku futbalovú hviezdu Neymara, za ktorého klub zaplatil zhruba 57 miliónov €.

2. Kým v minulom roku mu patril titul najcennejšieho športového klubu sveta, tento rok sa musí uspokojiť s druhým miestom. Hovoríme o anglickom veľkoklube Manchester United, ktorého hodnota sa tento rok odhaduje na 2,41 miliardy €.

Hlavným sponzorom Manchestru je poisťovňa Aon. Okrem toho sa na hráčskych dresoch blysne aj automobilová značka Chevrolet.

1. 2,52 miliardy  eur. Taká je hodnota španielskeho futbalového tímu Real Madrid, ktorý sa tak môže pochváliť titulom najcennejšieho športového klubu sveta.

Vicemajster španielskej ligy po novom zainvestoval 80 miliónov € do nových hráčov, čím výrazne navýšil cenu klubu. Vedenie navyše nedávno rozšírilo svoje partnerstvo s nemeckou športovou značkou Adidas a taktiež odštartovalo mimoriadne obrovskú sponzorskú zmluvu s Emirates.

Hlavným vlastníkom klubu je Florentino Perez, predseda predstavenstva stavebného koncernu ABS. Okrem toho má tím 93 tisíc menších vlastníkov, ktorí klubu ročne platia približne 150 eur.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre