Pozrite si prehľad akcií, do ktorých zainvestoval George Soros!

Akcie spoločnosti Liberty Global, ktorá je popredným poskytovateľom širokopásmového pripojenia, zaujali Sorosa natoľko, že do nich vložil kapitál v objeme 142 milióna dolárov.

Liberty Global je medzinárodnou telekomunikačnou a taktiež televíznou spoločnosťou, ktorej služby využíva takmer 20 miliónov klientov po celom svete (káblová televízia, internet, hlasové služby..)

Rovnakú sumu sa legendárny investor rozhodol zainvestovať aj do ropnej a plynárenskej spoločnosti Pioneer Natural Resources (PXD). Akcie Pioneer Natural Resources sa minulý rok zhodnotili o 15 %, tento rok získavajú neuveriteľných 56 %!

Akciový podiel vo výške takmer 184 miliónov dolárov Soros drží v americkej spoločnosti NetApp (predtým známa ako Network Appliance, Inc).  Spoločnosť, ktorá vznikla v roku 1992 zamestnáva viac ako 12 tisíc zamestnancov. Akcie NetApp sa tento rok zhodnotili už o viac ako 24 %.

Doslova “stroj na peniaze” si Soros spravil z akcií integrovanej energetickej spoločnosti EQT Corporation, ktorej tržby a zisk rok čo rok narastá. V uplynulom druhom kvartáli táto plynárenská firma dokázala svoj zisk medziročne zdvojnásobiť.

Akcie preto neváhajú a pripisujú si nemalé zisky. Za posledné tri roky sa zhodnotili o takmer 150 %, pričom len tento rok získali 40 %. Soros má v akciách EQT Corporation zainvestovaných 194 miliónov dolárov.

Vývoj akcií spoločnosti EQT za posledný rok

Aj známy líder zo segmentu starostlivosti o zdravie, spoločnosť Johnson & Johnson je súčasťou Sorosovho portfólia. Akcie americkej spoločnosti sa vďaka vedúcej pozícii na farmaceutickom a spotrebnom trhu stali favoritom viacerých investorov, vrátane Warrena Buffetta. Soros má v akciách Johnson & Johnson alokovaný kapitál vo výške 218 miliónov dolárov.

Celkom 223 miliónov USD sa Soros rozhodol „vraziť“ do amerického telekomunikačného operátora Charter Communication, ktorého akcie tento rok posilnili už o 60 %. Okrem klasických kanálov spoločnosť ponúka prémiové TV programy a rôzne internetové a telekomunikačné služby. Ku koncu minulého roka spoločnosť evidovala takmer 4 milióny zákazníkov.

Ročný vývoj akcií spoločnosti Charter Communication

Nielen finančník Carl Icahn, ale aj George Soros sa rozhodol vsadiť na firmu Herbalife – s akciami v objeme 227 miliónov dolárov je Herbalife jednou z najväčších akciových pozícii v Sorosovom portfóliu. Od posledného kvartálu cena akcií posilnila o neuveriteľných 70 %.

Vývoj akcií Herbalife za posledné 3 mesiace

Aj keď Soros nedávno na seba upozornil 33 miliónovou investíciou do akcií Apple, v porovnaní s jeho investíciou v spoločnosti Google je to „omrvinka.“ V akciách internetového obra má totiž zainvestovaných takmer 350 miliónov dolárov.

 

xtb
DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre