Bitcoin pokračuje v poklese. Prepadol sa pod 61-tisíc USD

bitcoin
bitcoin

Po tom, ako trh s kryptomenami zažil jeden z najhorších týždňov v tomto roku, pokles pokračuje aj na začiatku tohto týždňa. Najväčšia kryptomena bitcoin dnes stráca 5,20 % na 60 750 USD a Ethereum odpisuje 5,60 % na 3280 USD.

Skrachovaná kryptomenová burza Mt. Gox v pondelok uviedla, že čoskoro začne splácať kryptomeny svojim veriteľom, ktorí o ne prišli pred viac ako desiatimi rokmi v dôsledku hackerského útoku. Mt. Gox drží viac ako 140-tisíc bitcoinov a očakáva sa, že tento krok povedie k predajnému tlaku, nakoľko je pravdepodobné, že sa mnohí investori rozhodnú bitcoiny predať za súčasné vyššie ceny.

Výkonnosť bitcoinu ovplyvnila aj neistota týkajúca sa politiky úrokových sadzieb Federálneho rezervného systému. Obchodníci sa obávajú, že sadzby zostanú na vyšších úrovniach dlhšiu dobu, keďže naďalej pretrvávajú inflačné tlaky. Špekulatívne aktíva ako sú kryptomeny sú obzvlášť citlivé na zmeny v očakávaniach úrokových sadzieb, čo prispieva k zvýšenej volatilite a tlaku na pokles cien.

Graf: Vývoj BTC za posledných 7 dní

Graf: Vývoj BTC za posledných 7 dní
DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
rm stock