Vlastník 226-tisíc bitcoinov vyzýva vládu: prepojte BTC s dolárom

Michael Saylor, generálny riaditeľ spoločnosti MicroStrategy, pokračuje v horlivej propagácii najväčšej kryptomeny bitcoin (BTC). Najnovšie vo svojom príspevku na sieti X (predtým Twitter) navrhol, aby bol americký dolár krytý bitcoinom. Saylor verí, že takáto mena by podporila základné americké hodnoty, ako sú súkromie a vlastnícke práva, a zároveň by posilnila dolár.

Šéf MicroStrategy sa tak vyjadril v reakcii na pripomienky americkej senátorky Cynthie Lummisovej, ktorá vyjadrila svoj nesúhlas s digitálnymi menami centrálnych bánk (CBDC). Lummisová v rozhovore pre Fox Business zdôraznila význam bitcoinu pre zachovanie americkej finančnej suverenity.

Michael Saylor je známym dlhodobým obhajcom bitcoinu, pričom často vyzdvihuje jeho užitočnosť ako uchovávateľa hodnoty. Verí, že táto virtuálna mena má svetlú budúcnosť a je najlepším investičným nástrojom v krízových časoch. Koniec koncov, jeho spoločnosť MicroStrategy je najväčším inštitucionálnym držiteľom BTC na svete. K 24. júnu 2024 drží 226 331 bitcoinov.

Saylorove vyjadrenia prichádzajú v čase, keď sa kryptomeny stávajú horúcou témou nadchádzajúcich novembrových volieb v USA. Najmä bývalý prezident Donald Trump tvrdí, že v prípade znovuzvolenia bude podporovať kryptosektor. Trump sa tiež postavil proti možnosti spustenia CBDC s tým, že táto mena by bránila ochrane súkromia.

Zdroje: finbold.com; bithub.pl

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
rm stock