Prepad bitcoinu na 16 000 USD? Toto môže spôsobiť pád, varuje známy obchodník

bitcoin
bitcoin

Známy obchodník vystupujúci pod pseudonymom Mister Crypto predpovedá, že ak Kamala Harris vyhrá nadchádzajúce prezidentské voľby v USA, cena bitcoinu môže klesnúť na nové minimá.

Na sociálnej sieti X zverejnil graf, podľa ktorého by BTC mohol klesnúť až na 16 000 USD. Naposledy sa tak stalo v roku 2022, kedy v dôsledku kolapsu kryptomeny Terra a bankrotu burzy FTX bitcoin klesol na 16 463 USD.

Odvtedy však cena BTC vzrástla o viac ako 360 % a v súčasnosti dosahuje približne 60 000 USD. Mister Crypto sa ale domnieva, že prípadné víťazstvo Kamaly Harris môže viesť k poklesu ceny BTC na úroveň spred dvoch rokov.

Obavy z poklesu v prípade víťazstva Harrisovej vyplývajú z jej prepojenia na súčasnú Bidenovu administratívu. Tá sa vyznačuje tvrdou reguláciou kryptosektora. Počas tohto obdobia americká Komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) uvalila na spoločnosti množstvo sankcií.

Nelson, hlavný politický poradca Harrisovej kampane, nedávno uviedol, že Kamala Harris podporuje rast technológie blockchain a súvisiacich odvetví. Napriek tomu mnohí odborníci zostávajú skeptickí, pokiaľ ide o to, či Harrisovej víťazstvo skutočne prinesie nejaké výhody tomuto odvetviu.

Zdroje: bithub.pl

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
rm stock