Blackstone kupuje austrálsku spoločnosť AirTrunk za 16 miliárd dolárov

Airtrunk (Foto: airtrunk.com)

Investičná spoločnosť Blackstone v stredu oznámila, že kupuje austrálsku skupinu dátových centier AirTrunk za odhadovanú hodnotu podniku viac ako 24 miliárd austrálskych dolárov (16,10 miliardy USD). Išlo by o najväčšiu investíciu spoločnosti Blackstone (NYSE:BX) v ázijsko-tichomorskom regióne.

Správca alternatívnych aktív uzavrel túto dohodu spoločne s Canada Pension Plan Investment Board, pričom AirTrunk odkúpia od Macquarie Asset Management (MAM) a Public Sector Pension Investment Board (PSP). Transakciu ešte musí schváliť Austrálsky výbor pre kontrolu zahraničných investícií (FIRB), keďže aktíva kupujú zahraničné strany.

Transakcia v hodnote 16,1 miliardy USD predstavuje najväčšie odkúpenie v Austrálii v tomto roku a jedno z najväčších v nedávnej histórii. AirTrunk, spoločnosť so sídlom v Sydney, je považovaná za najväčšiu skupinu dátových centier v regióne Ázie a Tichomoria.

Spoločnosti MAM a kanadská PSP, ktoré vlastnili 88 % podiel v AirTrunk, podľa vyhlásenia predali celý tento podiel. Zakladateľ a výkonný riaditeľ AirTrunk, Robin Khuda, si však ponechal časť svojho podielu (jeho veľkosť nebola špecifikovaná).

Jon Gray, prezident spoločnosti Blackstone, označil akvizíciu AirTrunk za kľúčový krok v ambíciách Blackstone stať sa popredným globálnym investorom do digitálnej infraštruktúry, vrátane dátových centier, energetiky a pridružených služieb.

Zdroje: investing.com

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
rm stock Komentáre