Tom Lee z Fundstrat: Blíži sa 7-10 % korekcia indexu S&P 500

Tom Lee
Tom Lee (CNBC TV)

Tom Lee, ktorý je výkonným partnerom a vedúcim výskumu v spoločnosti Fundstrat Global Advisors, uviedol, že v nasledujúcich dvoch mesiacoch očakáva pokles akcií o 7 % až 10 %. Podľa neho to bude pre investorov takzvaná príležitosť „buy-the-dip“.

„Investori by mali byť počas nasledujúcich ôsmich týždňov opatrní. Hoci trh tento rok rástol v siedmich z ôsmich mesiacov, čo svedčí o jeho mimoriadnej sile, sú tu faktory ako septembrové zníženie [úrokových sadzieb] a blížiace sa voľby – veci, ktoré môžu investorov znervózniť,“ uviedol Lee v relácii ‚Squawk Box‘ na CNBC.

Dodal tiež, že s narastajúcimi obavami o hospodársky rast sa pozornosť trhov čoraz viac sústreďuje na kľúčové ukazovatele zamestnanosti, ako sú správy o pracovných miestach a žiadosti o podporu v nezamestnanosti. Lee očakáva, že tento trend bude pokračovať aj v septembri.

Očakáva sa, že NFP report za august, ktorý bude zverejnený tento týždeň v piatok, odhalí solídne oživenie v tvorbe pracovných miest. Lee však dúfa, že tento rast nebude príliš výrazný, aby sa predišlo obavám, že by Fed mohol prehodnotiť svoj postoj k plánovanému uvoľňovaniu menovej politiky.

„Myslím si, že augustová správa o zamestnanosti ukáže pozitívne oživenie. Avšak, dúfajme, že nebude až príliš silná, pretože by to mohlo vyvolať obavy, že Fed upustí od septembrového zníženia úrokových sadzieb,“ uviedol Lee.

Správa o zamestnanosti za august by mohla vniesť viac svetla do otázky, či Federálny rezervný systém pristúpi k očakávanému zníženiu úrokových sadzieb tento mesiac. Podľa nástroja CME FedWatch Tool nedávne údaje o inflácii podporili očakávania, že Fed v tomto roku trikrát zníži sadzby o 25 bázických bodov. Ak by však správa o zamestnanosti naznačila výrazné oslabenie trhu práce, stále existuje možnosť, že Fed by mohol zvážiť agresívnejšie zníženie sadzieb o 50 bázických bodov.

Zdroje: investing.com

98 %


Viac ako 1000 US akcií bez poplatku

Viac ako 3000 US akcií s nízkymi poplatkami

Fyzické akcie i ETF*

Špičková podpora v CZ jazyku


*Fyzické ETF iba pre profesionálnych klientov

Obchodovanie je vždy spojené s rizikom

Sponzorované

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
rm stock Komentáre