Huang hovorí o silnom dopyte. Akcie Nvidie vzrástli o 8 %

CEO Nvidie Jensen Huang
CEO Nvidie Jensen Huang (Foto: Nvidia)

Akcie spoločnosti Nvidia v stredu vzrástli až o 8,15 % po tom, ako výkonný riaditeľ Jensen Huang uviedol, že spoločnosť zaznamenáva hviezdny dopyt po svojich čipoch s umelou inteligenciou (AI).

V prejave na technologickej konferencii Goldman Sachs v San Franciscu Huang uviedol, že medzi zákazníkmi spoločnosti Nvidia narastá napätie, pretože sa snažia získať obmedzené dodávky pokročilých čipov umelej inteligencie spoločnosti, informovala agentúra Bloomberg.

Huang na konferencii povedal, že „všetko je vypredané“, keďže zákazníci sa dožadujú infraštruktúry Nvidie na podporu AI. „Naša firma dnes spolupracuje s každou spoločnosťou zaoberajúcou sa umelou inteligenciou na svete,“ povedal Huang podľa prepisu, ktorý poskytla spoločnosť AlphaSense. „Všetci sa na nás spoliehajú,“ dodal.

Vysokovýkonné čipy Nvidie využíva niekoľko veľkých poskytovateľov cloudových služieb vrátane obrov ako Microsoft (MSFT) a Amazon (AMZN). Obe spoločnosti už avizovali, že očakávajú rast výdavkov na infraštruktúru umelej inteligencie.

Huangove komentáre prichádzajú po tom, ako akcie Nvidia minulý týždeň výrazne klesli, keďže vyhliadky oznámené spolu s jej štvrťročnými výsledkami nesplnili niektoré vysoko nastavené očakávania. Napriek tomu akcie od začiatku tohto roka vzrástli o viac ako 140 %.

Zdroje: investing.com; investopedia.com

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
rm stock Komentáre