Bitcoin je na dobrej ceste stať sa „digitálnym zlatom“, hovorí riaditeľ BlackRocku

Bitcoin
Bitcoin

Generálny riaditeľ najväčšieho správcu aktív na svete sa domnieva, že bitcoin (BTC) si čoraz viac upevňuje pozíciu „digitálneho zlata“.

„Digitálne aktíva sa stále viac integrujú do globálneho finančného systému, pričom kryptomena s najväčšou trhovou kapitalizáciou – bitcoin – sa stáva samostatnou triedou aktív,“ tvrdí generálny riaditeľ spoločnosti BlackRock Larry Fink. Fink počas prezentovania výsledkov za 3. kvartál poznamenal, že BlackRock považuje bitcoin za alternatívu k tradičným komoditám ako je zlato.

Podľa neho sa táto forma investovania rozšíri aj na ethereum – stačí podpora väčšej akceptovateľnosti či transparentnosti spojenej s týmito aktívami. Ani nedostatok jasných regulácií už nepredstavuje kľúčovú prekážku pre širšie prijatie digitálnych aktív, myslí si šéf BlackRocku. Hlavnou brzdou ich rozšírenia zostáva otázka likvidity, transparentnosti a vývoja lepších a dostupnejších produktov. Rovnako, ako to bolo v minulosti, keď boli na trh uvedené nové finančné produkty, dopyt po nich bol spočiatku nízky, ale postupom času sa etablovali, až sa stali významnou súčasťou trhov.

Fink tiež reagoval na to, kto bude pre kryptomeny lepšou voľbou – Donald Trump alebo Kamala Harrisová? „Po prvé, nie som si istý, či by prezident alebo iný kandidát mohol niečo zásadne zmeniť. Verím však, že využívanie digitálnych aktív sa stane čoraz bežnejšou realitou na celom svete,“ uviedol Fink.

Nakoniec sa dotkol globálnych trendov v oblasti digitálnych mien centrálnych bánk (CBDC), najmä na rozvíjajúcich sa trhoch. „To, čoho sme svedkami v iných krajinách, že vidíme veľký úspech v Indii a Brazílii pri digitalizácii ich vlastnej meny z rôznych dôvodov. Veríme však, že technológia týchto blockchainov sa stane čoraz prínosnejšou,“ poznamenal Fink. Predpokladá, že blockchain technológia, najmä v kombinácii s umelou inteligenciou a pokročilou analytikou, bude hnacím motorom ďalšieho rastu trhu a uplatniteľnosti, a to nielen pre kryptomeny, ale aj pre širšie finančné aplikácie.

Zdroje: kitco.com; news.bitcoin.com

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
rm stock