Farmaceutický gigant Merck kupuje Modifi Biosciences za 1,3 miliardy dolárov

Merck
Merck

Ako informuje agentúra Reuters, americký farmaceutický gigant Merck kupuje spoločnosť Modifi Biosciences za 1,3 miliardy USD. Akvizíciou získa prístup k jej experimentálnym terapiám rakoviny, konkrétne k novej skupine terapií KL-50.

V rámci dohody Merck zaplatil vopred 30 miliónov dolárov, pričom akcionári Modifi Biosciences budú mať nárok na ďalšie platby v celkovej výške až 1,3 miliardy USD, ak sa dosiahnu určité míľniky. Ide o hlavné udalosti súvisiace s klinickými skúškami a potenciálnym schválením regulačnými orgánmi, uviedol Ranjit Bindra, lekár a spoluzakladateľ spoločnosti Modifi Biosciences.

Modifi so sídlom v New Havene v Connecticute vyvíja terapie rakoviny, ktoré sa zameriavajú na selektívne ničenie rakovinových buniek modifikáciou rakovinovej DNA. Spoločnosť doteraz získala 10,7 milióna dolárov v počiatočnom financovaní a podporujú ju investori vrátane investičnej zložky Americkej spoločnosti pre boj proti rakovine – BrightEdge.

Spoločnosť Merck sa usiluje o získanie nových projektov, ktoré by mohli nahradiť výpadok príjmov z jej imunoterapeutického trháku na liečbu rakoviny Keytruda, ktorý do konca desaťročia stratí patentovú ochranu.

Zdroje: reuters.com; fiercebiotech.com

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
rm stock