Americké banky odštartovali výsledkovú sezónu v USA

JP Morgan
JPMorgan (Flickr)

Najväčšie americké banky začali zverejňovať svoje kvartálne správy. Líder v odvetví JPMorgan dokázal v období od apríla do júna prekonať odhady analytikov. Zisk najväčšej americkej banky v druhom štvrťroku dosiahol 18,15 mld. dolárov v porovnaní so ziskom 14,47 mld. dolárov rok predtým, uviedla v piatok banka. Tržby JPMorgan dosiahli 51 miliárd USD, zatiaľ čo analytici očakávali len okolo 49,9 miliardy USD.

Podľa JPMorgan sa pod nárast zisku podpísala najmä dohoda o podiele so spoločnosťou Visa, ktorá vydáva kreditné karty a ktorej cena akcií v poslednom období výrazne vzrástla v dôsledku trendu bezhotovostných platieb. Len vďaka tomu sa bilančný zisk zvýšil o takmer 8 miliárd dolárov. Banka vykázala aj vyššie príjmy z investičného bankovníctva.

Čísla za uplynulý kvartál zverejnila aj banka Wells Fargo, ktorá sklamala nižšími čistými úrokovými príjmami: zisk z tejto divízie vo výške 11,9 miliardy dolárov bol o deväť percent nižší ako v rovnakom štvrťroku minulého roka a tiež zaostal za očakávaniami trhu. Zisk a zisk na akciu však mierne prekročili odhady analytikov. Akcie v premarkete strácajú takmer 6 %.

Okrem JP Morgan a Wells Fargo sa dnes čaká aj na výsledky od Citigroup a BNY Mellon. Kvartálne reporty bánk Goldman Sachs, Bank of America a Morgan Stanley budú zverejnené budúci týždeň.

Zdroje: handelsblatt.com; investing;

98 %


Viac ako 1000 US akcií bez poplatku

Viac ako 3000 US akcií s nízkymi poplatkami

Fyzické akcie i ETF*

Špičková podpora v CZ jazyku


*Fyzické ETF iba pre profesionálnych klientov

Obchodovanie je vždy spojené s rizikom

Sponzorované

rm stock