Prepad bitcoinu aj altcoinov: hodnota kryptotrhu klesla o 270 miliárd dolárov

kryptotrh

Zvýšená averzia voči rizikovým aktívam sa prejavila nielen na akciovom trhu ale aj na trhu s kryptomenami, ktorého hodnota z nedele na pondelok výrazne klesla.

Bitcoin za posledných 24 hodín klesol o viac ako 14 % na 52 160 USD a pod tlakom sú aj ďalšie virtuálne meny. Ethereum odpisuje viac ako 21 %, BNB klesá o 15 %, XRP odpisuje 16 % a Dogecoin 19 %. Celková hodnota kryptotrhu tak klesla o približne 270 miliárd dolárov.

Cena najväčšej kryptomeny na svete klesá už štvrtý deň za sebou. Súčasný panický výpredaj vyvolal širší pád na finančných trhoch. Obavy o vývoj americkej ekonomiky a rastúce napätie na Blízkom východe podnietili investorov k tomu, aby vypredávali rizikové aktíva – japonský akciový index Nikkei 225 sa prepadol o viac ako 12 % a v červených číslach sú aj ďaľšie akciové indexy.

„Je to veľká pripomienka toho, že bitcoin a krypto vo všeobecnosti sú rizikové aktíva a nachádzajú sa na špici rizikového spektra,“ uviedol na margo aktuálneho poklesu Tony Sycamore, trhový analytik spoločnosti IG.

Zdroje: cnbc.com; reuters.com

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
rm stock