Japonské akcie sa zotavujú z prudkého poklesu

Ázijské akciové indexy v stredu posilnili, keď sa zotavujú z prudkých strát zo začiatku tohto týždňa. Japonskému trhu pomohli aj povzbudivé komentáre Bank of Japan (BOJ) o úrokových sadzbách.

Avšak s výnimkou Japonska a Južnej Kórey boli zisky na ostatných ázijských trhoch stále mierne. Japonské akciové indexy Nikkei a TOPIX pokračujú v raste, keď každý z nich vzrástol o viac ako 3 %. Spolu s výrazným nárastom v utorok tieto dva indexy zvrátili pondelňajší prepad, v dôsledku ktorého sa oba indexy dostali sa do medvedieho teritória.

Viceguvernér japonskej centrálnej banky Shinichi Uchida povedal, že Bank of Japan nebude zvyšovať úrokové sadzby, keď sú trhy nestabilné. Jeho komentáre priniesli určitý optimizmus, že úrokové sadzby sa nezvýšia tak prudko, ako banka pôvodne predpokladala. BOJ minulý týždeň zvýšila úrokové sadzby a naznačila ich ďalšie zvyšovanie v tomto roku, pričom jej nečakaný obrat bol jedným z faktorov, ktorý zaťažil japonské akcie.

Zisky v Japonsku sa preliali aj do iných regiónov, aj keď pomalším tempom. Juhokórejský benchmark KOSPI pridal 2,5 %, austrálsky ASX 200 vzrástol o 0,2 % a hongkonský index Hang Seng pridal viac ako 1 %.

Zdroje: investing.com

98 %


Viac ako 1000 US akcií bez poplatku

Viac ako 3000 US akcií s nízkymi poplatkami

Fyzické akcie i ETF*

Špičková podpora v CZ jazyku


*Fyzické ETF iba pre profesionálnych klientov

Obchodovanie je vždy spojené s rizikom

Sponzorované

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
rm stock